5 fantastiske barnebursdagsideer

7 mai

Vi foreldre blir ofte anklaget for å strekke det vel langt når barna våre kommer med ønsker. Spesielt når det gjelder feiring av barnas bursdag. Men det skulle også bare mangle. Når Thelma ønsker seg huset fullt av heliumballonger ser jeg ingen grunn til ikke å oppfylle dette ønsket. Merkelig nok er Thelma sine bursdagsønsker veldig samstemte med mine.

Petbe_20130301 1559 021

Et par heliumballonger og vips, du har en lykkelig jente. Akkurat som pappaen!

Eller når lille Mats på 7 sitt høyeste ønske er en knallrosa My little pony bursdag, så har pappaen bare å legge drømmene om en fotballstjerne som sønn på hylla og sette i gang å bake en ponnykake.

321jbk

Om dette er kaken du må sette på bordet til din sønns 7-års dag så gled deg i det minste over at det fins mange prinsesser i hestemiljøet. Det kan hende det er du som står på slottsbalkongen og vinker om noen år. Hvor mange av dem som faller for My little pony entusiaster er derimot usikkert…

Kun det beste er godt nok når det er bursdager som skal feires. Men selv jeg fikk kaffen i halsen da jeg åpnet Aftenposten for litt over en uke siden (jada, Thelma har rett, jeg er litt treg). I A-magasinet hadde de en reportasje om små jenter som feirer bursdagen på spa.

spa amagasinet

Bursdag på spa? Er ikke det grusomt kjedelig?

Jeg ble ikke overrasket over at en forvirret jente, eller gutt, i ny og ne tenker «Spa! Ja det vil jeg gjøre på bursdagen min!». Det sjokkerende er at det i artikkelen kommer frem at barnebursdag på spa er helt normalt, og sågar et fast tilbud hos flere spasalonger. Jeg for min del klarer ikke la vær å tenke at spa må være en utrolig kjedelig måte å feire bursdagen sin på når en er 7 år. Da skal en jo hoppe rundt, spise altfor store mengder med kaker og aller helst ha en sjonglerende pappa i bakhånd.

Ok, jeg innser at kanskje ikke alle barn har samme forventninger til bursdagen sin som meg. Men her har jeg 5 andre forslag til absurde bursdagsfeiringer til barn som ønsker litt utover det normale:

Bæsjeburdag på kloakkrenseanlegget
Det er få ting som opptar barn mer enn bæsj, tiss og prump når de er i 3, 4, 5, 6 eller 30-års alderen. Hvorfor ikke da legge den store dagen til et besøk på kloakkrenseanlegget? Her kan barna både få seile med båt over kloakkfloden, lete etter skjulte skatter i filtreringssystemet og se hvor det som kommer ut av magen hjemme faktisk ender opp. Her får en altså kunnskap med moroa. For noen foreldre blir det nok også en glede å se at bæsjehumoren avtar betraktelig etter en slik bursdagsfeiring.

kloakkanlegg

Tenk for en uforglemmelig opplevelse det blir å kunne feire bursdag her!

For de med svake mager anbefales det nok at bursdagskaken inntas et helt annet sted. Et alternativ er å gjøre som bloggeren Susanne. Hun har dessverre sperret tilgangen til bloggen sin, men hun arrangerte en skikkelig bæsjebursdag for sønnen sin for noen år siden. Vi snakker krone av bleier, sjokolademousse formet som skikkelig bæsj, gul sitrongele i tissepotter og marshmellows som kunne dyppes i et hav av sjokoladediaré.

bæsjebursdag

En vel gjennomført bæsjebursdag. Gjengitt med tillatelse fra kunstneren.

Jeg så bildene fra moroa for noen år siden og det må utvilsomt ha vært en uforglemmelig opplevelse for barna, for selv jeg husker dem fortsatt. Det ble nok litt mindre bæsjehumor i det huset etter den opplevelsen.

Gårdsbesøk med grilling
Gårdsbesøk er jo en fantastisk slager med alle barn, og hvorfor ikke ta den helt ut på bursdagsfeiringen? Oppsøk nærmeste gård, la barna bli kjent med dyrene og om det nettopp har vært lamming kan jo barna være med å gi lammene navn! Det beste er selvfølgelig å avslutte det hele med en saftig grillfest slik at barna får oppleve dyrenes livsløp på riktig nært hold.

321n

«Mener du seriøst at vi skal feire bursdag her pappa?»

Dette er selvfølgelig en tanke oppegående mennesker vil være forsiktige med å sette ut i live om en ikke skal påføre barna varige men. Vel og merke om en ikke bor i USA. Over dammen er visst ingenting utenkelig.

Blc2j5dIIAARTHm

Kom alle barn. Kos med lammet! Gi det et navn! Også spiser vi det! Nærmere naturen kommer du neppe. Only in the US of A. Og i Gudbransdalen sannsynligvis

Saftsmakerbursdag
Jeg antar at noe av bakgrunnen for å arrangere bursdag på spa er å gi barna en formsmak på hvor kjedelig livet som voksen kan arte seg. Ærlig talt, hvem syns egentlig det er morsomt å ligge stille med agurkkrem i ansiktet mens en hører på lyden av rolig muzak i en time? En voksenaktivitet som derimot kan være morsom er vinsmaking. Hvertfall når en innser at det å spytte ut moroa kun er en anbefalning og ikke et pålegg.

Så hvorfor ikke la barna få en fornemmelse av denne aktiviteten til bursdagen sin? Å tylle de søte små fulle av alkoholholdig drikke vil nok medføre noen strenge blikk fra andre foreldre, og garantert en anmeldelse eller to til barnevernet. Men hva med saftsmaking? Lerum, Rynkeby og Stabburet vil utvilsomt tjene godt på å markedsføre sine produkter til de yngre gjennom slike tilbud.

524efd27d85a4s321676

Safsmaking kan selvfølgelig være veldig sunt, men spe for gud skyld på med litt kunstige smaker for å skape litt moro i det minste. Selv tar jeg brus takk!

Ta dagen på treningsstudio
Barnebursdager kan jo bli ganske voldsomme av seg. Det er utvilsomt mye energi som skal ut i løpet av noen få timer. Om en samtiddig har som formål å gi barna tidenes kjedeligste feiring er mitt beste tips å arrangere dagen på treningsstudio. Sørg for å ha en personlig trener for dagen og kjør barna gjennom en skikkelig runde med sirkeltrening, zumba, two-step-action-jump og hva annet øvelsene heter. Som bursdagskake kan en lage en gedigen energybar. Brus byttes selvfølgelig ut med proteinshakes med kunstig vaniljesmak.

Det hele akompagneres selvfølgelig av litt for høy musikk med heftig bass spilt over for lengst sprengte høytalere. Om ikke barna er totalt kake når de sendes hjem har du garantert gjort noe galt. Bare vær obs på at bursdagsgjestene kan snu i døra når de kjenner den gode duften av gammel svette i garderoben.

Discobursdag
Dicobursdag er jo en klassisk slager, men her snakker vi ikke lek og moro med ballonger og musikk fra barnepopverden. Her snakker vi beinhard bursdag med skikkelig nattklubbstemning. Lei inn en semiproff DJ som pumper ut sin favorittmusikk fra tranceverdenen, røyklegg dansegulvet og sett på strobelys så en veteran fra tet-offensiven i Vietnam i -68 ville fått backflash. De fleste barn vil nok utvilsomt også sette pris på om lokalet er sprayet med svett prompelukt. Finnes sikkert på boks om du leter nøye på nettet.

disco

Jeg kan garantere at dette vil få liv i barnebursdagen. Og medføre et epileptisk anfall eller to. Minneverdig blir det uansett.

Oppi det hele må du selvfølgelig ha en egen bar hvor det mikses alkoholfrie drinker, gjerne rosa og blå med ekstra sukkerlake for å virkelig sette en klissete stemning. Det aller beste er selvfølgelig om foreldrene også stiller i miniskjørt, høye heler, vannkjemmet hår, buksseler og paljetter der det er plass. For å gjøre det hele billigst mulig er det aller enkleste å ta med hele kalaset på tur med danskebåten. Der finner du utvilsomt alt dette, og litt til, som vil skape en minneverdig opplevelse for alle innvolverte. Mer moro kan vanskelig en 6-åring be om.

Så her er det bare å hive seg rundt. Med en av de ovenstående feiringene vil utvilsomt din lille engel bli midtpunktet i gjengen hvertfall frem til nestemann sin bursdag!

4 kommentar to “5 fantastiske barnebursdagsideer”

 1. EventyrElin mai 7, 2014 kl. 21:24 #

  Den bæsjebursdagen ville slått godt an her i huset….. 😀

  Og, du skal ikke le så fælt av å lære barn om livets livsløp – det fins mange voksne der ute som gisper når de må relatere seg til at biffen de spiser har vært et levende dyr! Dog, jeg ser at eksemplet ditt var i drøyeste laget. Selv for ei bygdejente som meg 😉

  • Superpapsen mai 8, 2014 kl. 07:52 #

   Hehe jeg støtter deg helhjertet EventyrElin! Men alt til sin tid. Jeg kan fortsatt minnes middagsbordet da familiens gjess en dag hadde forsvunnet og hvor min storebror plutselig utbrøt «Er det Jeppe vi spiser!!!???» han ble beinhard vegetarianer for flere år senere og har vel aldri helt kommet over å spise noe han selv hadde satt navn på 😀

   • EventyrElin mai 8, 2014 kl. 07:56 #

    Hahahaha, hoff, det er kanskje stygt å le…! 🙂 Da jeg vokste opp kjøpte vi sammen med onkelfamilien villsvinunger. Vi hadde navn på dem og var jo knyttet til dem. Vi hylskreik når de skulle slaktes, og vi nektet å spise kjøttet. Likevel vet jeg nå, med ganske stor sikkerhet, at vi ble lurt til å spise utover nyåret.. 🙂

    • Superpapsen mai 11, 2014 kl. 05:45 #

     Det er lov å le. Mamma gjør det stadig hver gang hun kommer på historien 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: