Nattlige gleder for småbarnsfedre

3 jan

Det er mange gleder vi småbarnsfedre skal få æren av å oppleve. Jeg vil gjerne få dele en av disse med dere.

Om du gikk inn på denne posten i håp om tips og råd for hvordan aktiviteten i sengehalmen kan nå nye høyder for småbarnsfedre vil du nok bli skuffet.

Men om du vasker hjemmet og disker opp med skikkelig middag kan det hende mirakler skjer på den fronten også.

IMG_1282

Det er utrolig hva en runde med vask hjemme kan medføre!

Jeg hadde derimot tenkt å ta for meg en helt annen nattlig glede vi småbarnsfedre kan kose oss med. En som løfter vårt selvbilde til stadig nye høyder.

Jeg tenker på de stundene da en hører et lite spakt barneskrik komme fra barnerommet. Som oftest akkurat i det en har funnet den dypeste og beste søvnen.

Det lille søte skriket vokser fort til et illsint hyl samtidig en skarp albue fra mammaen i den ene nyren forteller deg med all tydelighet at du trakk det korteste strået, i den høyst fiktive trekningen, om hvem som skal få gleden av å gå inn og få den lille til å sove igjen.

_MG_51722

Kom igjen da! Heia! Heia!

Du kommer deg opp og går mot rommet hvor skriket kommer fra. Du merker at stemningen der inne roer seg betraktelig nå som opphavet til skriket forstår at noen er på veg. Du kan tvert imot fornemme at den akutte krisesituasjonen har endret seg til gledesfylt forventning.

_MG_5284

«Nå kommer det noen! Jeg er så spent!»

Du stavrer deg frem i mørket, forsøker å unngå eventuelle duploklosser som du tidligere på kvelden tenkte at du like greit kunne rydde i morgen. En avgjørelse du kanskje angrer bittert på i det du tråkker ned på en tårnkloss. Du åpner døra til barnerommet og det blir helt stille i et lite sekund.

_MG_5299

«Hva? Er det deg? Jamen.. jamen…»

Det er helt til det vakre barnet ditt oppdager at det er pappa som står i døra. Da kan du nær banne på at skuffelsen står å lese i barnets øyne før hylekoret garantert starter igjen.

Det vakreste er de gangene de uttrykker den bunnløse skuffelsen av at pappa står der med å kaste seg ned i senga. Gjerne med hodet først inn i sengegjerdet for å understreke hvor forferdelig det er at akkurat du måtte komme inn.

_MG_5298

«JEG VILLE HA MAMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!»

Vi pappaer er uten tvil ikke førstevalget i en barns liv i starten. Jeg er av og til  usikker på om vi engang er andrevalget eller tredjevalget heller.

Men pappaer, her er det bare å bite det i seg og gjøre sitt beste. Å gå inn til mammaen og si «Det var visst ikke meg som ble ropt på» er ikke et alternativ om du noengang skulle ønske å gjøre det fysisk mulig å få barn igjen.

Og husk, innsatsen du legger i nå vil innen et år eller to være med å gjøre deg til den ubestridte helten i familien. Tro meg, det er mulig.

_MG_5269

«Yes! Det var pappa som kom!»

Flere innblikk i den gledesfylte papparollen?

Følg oss på Facebook.

Følg @Superpapsen på Instagram.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

<span>%d</span> bloggere like this: